Rukkola saláta




A rukkolát amikor először próbáltam nagyon nem kedveltem. Igaz hogy öntet nélkül ettem, így nagyon kesernyés íze volt. Aztán egy étteremben próbálkoztam vele újból, ahol parmezánt és balzsamecetet használtak a salátához, és hát igen így már mindjárt más volt az egész ízvilág.No, azóta a kedvenc salátám egyike.Így lettem én a rukkola barátja.


Akkor amit tudni kell a rukkoláról (magas a vitamin- és ásványi anyag tartalma):
-rosttartalom
-kálcium
-vas
-mangán
-magnézium
-foszfor
-kálium
-cink
-A-vitamin
-B6-vitamin
-C-vitamin

Összességében a rukkola alacsony kalória tartalma ellenére elképesztően magas a vitamin -és ásványi anyag tartalma.
100 g rukkola 25 kcal-t tartalmaz.


Saláta és saláta között is van különbség.Mit értek ezalatt? Nem minden saláta ugyanolyan gazdag tápanyagokban (vitamin, ásvány, rost). Egy egyszerű szabály: Minél zöldebb annál jobb!


Ha lehet összesíteni a legtáplálóbb saláták:
  • fodros kel
  • spenót
  • brokkoli
  • római saláta
  • rukkola





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Ads 468x60px

Anna

Ebben a blogban olyan recepteket mutatok be, melyek segítenek a fogyásban és/vagy a fittséged fenntartásában. A hangsúly az egyszerűségen van, hiszen a legtöbb diéta pont azon bukik el, hogy túlságosan megtervezett és agyonkombinált. A receptjeim fő jellemzői, hogy kevés alapanyagból állnak, egészségesek és csuda finomak!